NUTRI-SCORE: Un semàfor etiquetarà els aliments segons si són més o menys saludables

Espanya implantarà un sistema de cinc colors que identificarà els productes segons el sucre o els greixos que porten.

Una repassada ràpida al carret del supermercat ens dirà si la compra que ens enduem és, globalment, molt o poc saludable, o bé podrem comparar dos aliments similars i triar el que aporti un millor valor nutricional amb un simple cop d’ull a l’embolcall. Hi ajudarà el nou sistema d’etiquetatge que Espanya vol implantar –seguint l’exemple del que ja fan França i Bèlgica–, consistent en una mena de semàfor que classificarà els aliments i les begudes segons la quantitat de sucres, greixos saturats, sal, calories, fibra i proteïnes que portin. El sistema funciona a partir d’una gradació de cinc colors, que van del verd –per als aliments més saludables–, al vermell –per aquells amb menor qualitat nutricional.

Les noves etiquetes, basades en el sistema Nutriscore, seran obligatòries d’aquí un any per a tota la indústria, però pròximament ja estaran disponibles perquè qui ho vulgui les comenci a introduir de manera voluntària.

 

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Diabetis, Infermeria, informació, Nutrició i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s