Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte

Per primer cop, Salou s’afegeix al Programa de Detecció Precoç de Càncer de Còlon i Recte organitzat per la Fundació Lliga per a la Investigació i Prevenció del Càncer (FUNCA) i amb la col•laboració del CAR Salou de l’Institut Català de la Salut.

El programa s’adreça a tots els homes i dones d’entre 50 i 69 anys i consisteix a fer-se, cada dos anys, una senzilla prova a casa per detectar si les deposicions contenen petites quantitats de sang que no es veuen a simple vista.

image001

Com puc participar-hi?

Durant el primer trimestre de 2018 rebrà una carta d’invitació al programa que el redirigirà al CAP a recollir el material de la prova.

L’horari de recollida del material és de dilluns a divendres de 8 a 10h i de 14 a 17 hores.

En què consisteix la prova?

La prova consisteix en agafar una petita mostra de femta mitjançant un kit específic de sang oculta en femta.

image004

I un cop feta la prova ?

Si el resultat de la prova es troba dins la normalitat, és molt poc probable que tingueu un càncer de còlon i recte. Tot i així, passats dos anys, us tornaran a oferir de fer la prova.

Si en la prova es trobessin indicis de sang, és probable que tingueu una lesió benigna; només en pocs casos la sang s’explica per la presència d’un càncer. Davant d’aquest resultat, us proposaran fer-vos una colonoscòpia.

Qué és una colonoscòpia?

És una exploració a l’interior del budell. Es fa amb sedació i té un risc baix de complicacions. A més, permet prevenir el càncer de còlon i recte extirpant els pòlips que podrien malignitzar.

Per a més informació, podeu posar-vos en contacte amb el CAR Salou al 977.38.30.18 o al Programa FUNCA al 977.32.67.00 o mitjançant la pàgina web www.funca.cat.

Montserrat Tomàs Martí. Adjunta a la Direcció. CAR Salou

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en càncer còlon, informació i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s