PER BAIXAR LA PRESSIÓ ARTERIAL; A BALLAR!

Les artèries es troben sotmeses a una pressió interna exercida per la sang que circula per la seva llum. Les fibres musculars d’aquests vasos es poden adaptar als canvis de flux sanguini perquè la pressió que suporten les parets de les artèries es mantingui dins d’uns marges adequats.
Quan existeix una incapacitat per l’adaptació i la paret arterial es veu sotmesa per sobre d’uns valors determinats, la situació generada es defineix com hipertensió.
La pressió arterial (PA) s’expressa amb dos components:

  • Pressió arterial sistòlica (PAS), que tradueix la pressió que suporten les artèries en la fase de màxim flux, coincidint amb la sístole cardíaca.
  • Pressió arterial diastòlica (PAD), que coincideix amb la fase de diàstole i implica el punt de menor flux sanguini.

La dieta i l’activitat física han demostrat eficàcia a l’hora de disminuir la PA. En persones normotenses l’exercici regular disminueix PAS de 3 a 5 mmHg i la diastòlica PAD de 2 a 3 mmHg. En persones hipertenses aquesta disminució és encara major amb reduccions mitjanes de PAS de 7 mmHg i de 5 mmHg la PAD.
També hi ha evidència que indica que una qualitat adequada del son podria contribuir a prevenir i tractar la hipertensió arterial (HTA).
El ball és un tipus d’activitat física que permet tenir diferents nivells, es pot practicar en escenaris diferents, no és costós i no provoca avorriment gràcies a la varietat d’estils, passos i música.
A continuació proporcionem un enllaç d’un estudi al què podeu observar que la teràpia de ball va millorar la PA, el son i la qualitat de vida de les dones que el van dur a terme, en comparació amb el grup control. Aquest tipus de programes podrien constituir una manera efectiva de realitzar activitat física com a tractament de la HTA, que s’afegeix als beneficis que té el ball com a eina de socialització, factor que també influeix positivament en la salut.

http://www.ics.gencat.cat/3clics/main.php?page=ArticlePage&id=929

 

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Infermeria, informació, prevenció i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s