CONSELLS PER TRACTAR LA HIPOGLUCÈMIA O BAIXADA DE SUCRE EN LES PERSONES DIABÈTIQUES

La hipoglucemia o baixada de sucre vol dir que després de fer un autocontrol amb la màquina de glucèmia s’obté un resultat inferior a 50.

image001

image003Cal recordar també que quan ens surt el resultat LO ES QUE LA PERSONA ESTÀ MOLT BAIXA (GENERALMENT INFERIOR A 30) i és una URGÈNCIA VITAL a ser tractada en una centre sanitari.

Quins símptomes puc presentar quan estic baix de sucre??

Sudoració freda, tremolor, debilitat, nausèes, gana, ansietat, palpitacions, mal de cap, dificultat per la concentració, dir coses incoherents o sense sentit….

Val a dir que no ha tothom se li presenten els símptomes (afegir que suposa un risc no notar les hipoglucèmies, ja que no les pots tractar a temps).

Per aixó si ets diabètic o cuides alguna persona diabètica i presentes i/o observes algún signe o comportament “extrany” cal fer un autocontrol de glucèmia per veure’ho.

COM TRACTARÉ LA BAIXADA DE SUCRE:

image005

Situació 1: El pacient està conscient.

Cal pendre 1,5 -2 racions d’HC d’absorció ràpida, s’ha de repetir als 5 minuts si no hi ha millora.

Aixó vol dir:
• 1 got de suc o 1 got de llet amb sucre o 2 sobres de sucre diluits amb aigua o 1 got de refresc ensucrat.
• PORTAR sempre sobres de sucre, caramels o fruïta per tractar la hipoglucèmia en qualsevol lloc.
Al cap de 5 minuts tornar a mirar per comprobar si el resultat es superior a 60, si no ho es, tornar a ingerir on altre cop el mateix fin que la situació es normalitzi, sinó, s’ha de contactar amb personal sanitari TRUCANT AL 112

Depenent de la gravetat, una vegada corregida la hipoglucèmia, cal afegir HC d’absorció lenta per evitar recaigudes (20 gr de pà, 3 galetes maria o una peça de fruïta). Si manca poc temps per a la propera ingesta, es pot avançar l’àpat següent (començant l’àpat per la fruïta) i veure’n la resposta.
En pacients en tractament amb acarbosa/miglitol, cal tractar la hipoglucèmia amb glucosa pura (Glucosport®).

Situació 2: Pacient inconscient

S’ha d’administrar un vial de glucagó intramuscular (IM)/subcutani (SC) o una ampolla. S’ha de repetir autocontrols als 5 minuts i si no s’ha resolt, administrar on altre glucagó, si no hi ha millora. Si el pacient pren sulfonilurea, sempre se l’ha de derivar a urgències.

COM ADMINISTRAR EL GLUCAGÓ:

image007

Al següent vídeo demostratiu es pot veure com preparar la xeringa amb el pols abans d’administrar.

Es molt recomanable, que persones del seu entorn coneguin tota aquesta informació per ajudar-lo en cas que es presenti la hipoglucèmia.

I no dubti en trucar al 112 si la situació no pot ser solventada en poc temps i ser traslladat a un servei sanitari per administar el tractament adeqüat.

Cal que porteu un distintiu (medalla, targeta…) on consti la vostra condició de diabètic, l’adreça i el telèfon seu i/o d’algún familiar o persona de referencia al qual trucar per avisar del seu estat.
DUI: Montse Fortuny

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Diabetis, DUI Montse Fortuny, informació, prevenció i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s