Les dones i el tabac: relació mortal

En els anys 60 un anunci de la tabaquera Virginia Slims es van llançar a per les dones: “Nosaltrevirginia-slimss fem Virgina Slims especialment per les dones perquè elles son biològicament superiors als homes” . Ara se ha demostrat que aquest eslògan era fals. Un estudi amb més d’un milió de dones mostra que abandonar aviat el tabac, abans dels 40 anys d’edat, suposa una dècada més de vida Dos terços de les morts de les fumadores es relacionen amb el tabac. El seu treball ha analitzat les dades de l’anomena’t Estudi del Milió de Dones, un projecte en marxa del Sistema Nacional de Salut del Regne Unit per fer un seguiment a 1,3 milions de dones. Totes van ser reclutades entre 1996 i 2001, quan tenien entre 50 i 65 anys. Van emplenar un qüestionari amb els seus hàbits de vida, els seus factors socials i el seu historial mèdic i van tornar a emplenar-ho tres i vuit anys després. El seguiment ha durat, de mitjana, uns 12 anys. 66.000 dones han mort en aquest temps.

L’anàlisi de la mostra que dos terços de les morts de les dones fumadores es relacionen precisament amb el tabac: càncers de pulmó, casos de malaltia pulmonar obstructiva crònica, malalties del cor i vessis cerebrals. Les noies que van deixar de fumar a al voltant dels 30 anys d’edat van evitar en un 97% l’excés de mortalitat que implicava seguir fumant. Les dones que van donar la seva última calada als 40 anys ho van evitar en un 90%. Quant a resistir els efectes tòxics del tabac, les dones no són “biològicament superiors als homes”, com deia l’anunci de Philip Morris. Moren igual que ells

Editat per Germán López Cortacans

Font: “Welcome to the Million Women Study”

http://www.millionwomenstudy.org/introduction/

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Activitat, Infermeria i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s